Uued projektid sinu postkastis!

Emma-Elviine kuue kuune seiklus Itaalias vabatahtlikuna

Emma-Elviine kuue kuune seiklus Itaalias vabatahtlikuna

Kuue kuune seiklus Itaalias

 

Esimest korda kuulsin vabatahtliku projektist oma õe käest ja see kõlas vingelt, võin tunnistada, et see ongi vinge!

“Peamine põhjus, miks selle teekonna ette võtsin, oli soov avastada maailma ja elada hoopis teistsugust elu.”

Peale gümnaasiumi lõpetamist polnud veel kindel, mida teha soovin ja kuidas jätkata, kuid teadsin, et edasi õppima minna ei soovi kuna olin seda juba 12 aastat järjest teinud. Nii siis läksin vabatahtlikuks Itaalia väikesesse külasse Roccanticasse 6 kuuks. Meil oli seal 13 vabatahtliku kokku –  väga vinge rahvas ja 8 erinevat rahvust. 

 

Projekt oli suunatud kohalikule kogukonnale, meie ülesanded ja tegevused olid: töötubade loomine ja noortele ürituste korraldamine, kohaliku raamatukogu hoidmine. Mul oli ka oma isiklik projekt, kus aitasin organisatsiooni digitaalse disainiga (bännerite ja plakatite loomine, organisatsiooni seintele maalimine). Mulle meeldis mu töö, sain teha kunsti ja seda jagada lastega. Ühed õnnelikumad momendid olidki lastega meisterdasime, joonistamine ja nende rõõmsad näod kui oma joonistuse valmis said või seda mulle näitasid. 

“Ütleks, et seal elamine ja töötamine oli nagu muinasjutus.”

Ärkad hommikul üles ning päike paistab, kõnnid bussipeatusesse läbi vanaaegse Itaalia küla, bussi aknast välja vaadates näed imekauneid mägesid, metsa, külasid ja samal ajal oled ümbritsetud imeliste sõpradega. Oma maja kaaslastega sain väga hästi läbi, me olime nagu perekond – sõime iga õhtu koos, reisisime, tegime filmiõhtud ja kõike muud.  Oma aja jooksul seal sain ka Itaalia keele suhu. Külastasin ka eri linnasid Itaalias nagu: Firenze, Rooma, Napoli ja mõned pisemad kohad. Loomulikult oli ka raskemaid päevi, kus küsisin enda käest, miks üldse siia tulin, aga see on kõik osa vabatahtliku seiklusest. 

See kogemus on mulle nii palju andnud ja õpetanud. Esimene elutarkus, mis välja tooksin on: tähtis on osata enda seltsi ka nautida. Sain ka palju teada prantslastest ja nende kultuurist, tänu teistele vabatahlikele. Tänu sellele projektile on mul nüüd peaaegu, et igas  Euroopa riigis sõber, ülimalt vinge!

“Kui oled samas paadis, kui mina, et pole kindel mida teha oma vaba aastaga ja oled seiklushimuline siis vabatahtliku projekt sobiks sulle hästi!”

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}