Uued projektid sinu postkastis!

Mariliis Itaalias: raskused saavad ületatud!

Mariliis Itaalias: raskused saavad ületatud!

Olen Mariliis, seiklejahingega neiu, kes otsustas proovida vabatahtlikku teenistust Itaalias. Eelmise aasta jaanuari lõpus astusin oma elu esimesele lennureisile Rooma, kust liikusin rongiga edasi Anticoli Corradosse. Väiksest, kunagisest kunstnike külast sai minu ja teiste vabatahtlike kodu pea aastaks. Elasin koos nelja teise vabatahtlikuga Tšehhist, Prantsusmaalt ja Saksamaalt. Kultuure oli meil esindatud rohkem, kuna kaks ülejäänud vabatahtlikku olid juurte poolest vietnami ja kameruni päritolu.

Töötasime Il Casones, suure aiaga mõnusalt suures majas, mis on nii loodushariduskeskus kui ka majutusasutus, kuna asub mägimatkajatele soodsas asukohas. Esimestel nädalatel käisimegi matkamas, tutvusime üksteisega ja grupis planeerisime oma tegevust sel aastal. Covid-19 viirusepuhang ajas meie plaanid segamini. Märtsis tekkis paanika-kas lähme nüüd koju tagasi?  Organisatsioon rahustas maha ja ütles, et teeksime koroonaprogrammi. Tegime programmi, mis baseerus paljuski sotsiaalmeediasse erinevate videote ja postituste tegemisel. Lisaks tegelesime aiatöödega. Olime karantiinis aga siiski väga looduskaunis kohas.

Suvi oli kõige kiirem aeg: juunis oli võimalik abis käia suvekeskuses Roomas ja juulis pidasime suvekeskust endal Anticolis. Juuli lõpus võõrustasime ühte gruppi Prantsusmaalt. Nad oskasid vaid prantsuse keelt ja kuna mina seda ei oska, tundus keelebarjäär olevat takistuseks. Toetusime oma prantslastele viies läbi tegevusi aga vabal ajal sai suhelda telefoni tõlkeprogrammi vahendusel. Natuke oli harjumatu, aga vähemalt oli siiski võimalus olemas. August oli vaba ja kasutasin seda Itaalias reisimiseks, käisin nii põhja pool kui ka lõunas.

Sügisel jõudis kohale Covid-19 teine laine ja seetõttu pidime uuesti sotsiaalmeediale keskenduma. Ühele lastekodu lastele õpetasime inglise keelt ja toimus ka paar üritust. Üldiselt võib öelda,et Covid-19 jättis jälje projektile,nagu ka kogu maailmale, ära jäid kaks suurt sündmust, millest meile tuutorid vaimustavalt rääkisid ja ka üks grupp jättis tulemata. Projekti lõpetasime enda personaalprojekti väljatöötamise ja teostamisega.

Kokkuvõtteks soovitan kindlasti tutvuda erinevate projektidega ja huvi korral minna vabatahtlikuks. Õppisin selle aasta jooksul nii mõndagi enda kohta kui ka ka teiste kultuuride ja inimeste kohta. Kuigi alguses tunduvad raskused ületamatud, siis julgelt neile vastu seistes saavad need ületatud.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}