Uued projektid sinu postkastis!

Rasmuse kaks nädalat vabatahtlikuna Tšehhis

Rasmuse kaks nädalat vabatahtlikuna Tšehhis

Alustan siis oma kogemuse kirjeldamisest. Üldjoontes jäin projektiga väga rahule. Kõige enam pabistasin lennujaamas orienteerumise pärast, kuid sellega läks õnneks kõik sujuvalt. Prahasse jõudes tundus ühistranspordi kasutamine mõnevõrra keeruline. Puhtalt kesklinna saamiseks pidin sõitma nii bussiga kui ka kahe erineva metrooga. Suureks abiks oli aga infoleht, mis saadeti enne projekti algust. Seal oli väga detailne juhend selle kohta, kuidas peaks liikuma Praha lennujaamast koguni Pocinovice külasse välja. Kohtusin juba rongi peal mõne projektikaaslasega ning sihtkohta jõudes olin osadega juba täitsa tuttav.

 

Mis puudutab majutust, siis sellega jäin väga rahule. Majal oli 2 korrust, 2 suurt magamistuba, madratsid, korralik köök jms. Lisaks oli hoov, kus sai laua taga õues süüa ja seltskonnaga mänge teha. Ainukene reaalne puudus minu jaoks oli see, et pidime 8 inimesega jagama ühte väikest duširuumi.
Meie seltskonnas oli 4 inimest Hispaaniast (üks neist Kanaari saartelt), 2 tükki Prantsusmaalt, 1 inimene Saksamaalt ning rühmajuhid olid kohalikud. Kõik hakkasid päris ruttu hästi läbi saama ning projekti lõpuks oli raske neist lahku minna. Õhtuti tegime seltskonnamänge ning võrdlesime endi kultuurilisi iseärasusi. Tuleb välja, et kõik osalejad olid varem Eestist kuulnud, kuid külastanud polnud keegi. Samuti tegi projekti ägedaks asjaolu, et saime külastada erinevaid Tšehhi linnu ning näha kohalikke vaatamisväärsusi. Minu lemmik asukoht oli Plzeni linn, kus saime näha kohalikku õlletööstust.

 

Enamus päevad veetsime Janovice külas (10 min rongisõidu kaugusel majutusest) Veseli lossis. Loss ise oli väga esteetiline ning esmamulje puhul tekkis vaimusilmas kujutluspilt sellest, kuidas see võis minevikus olla päris uhke. Enamus tööülesanded olid aga lossihoovis, mis oli arvatust palju suurem. Töö oli vahepeal päris füüsiline, kuid midagi ülemäära rasket ei olnud. Minu jaoks oli kõige huvitavam osa välismüüri ehitamine. Valmistasime ise omale betooni ning kasutamise vanu müürikive ladumiseks. Lisaks lossi restaureerimisele saime ka korraldada kohalikele lastele lossihoovis võistlusmänge ning teha maalimise töötoa. Peamine aspekt, mis töötamise huvitavaks tegi oli siiski äge seltskond.

Pean tunnistama, et projekt möödus ääretult kiiresti ning selle kogemuse põhjal tahan kindlasti veel sarnasel projektil osaleda.

 

 

Projekti toetab Euroopa Komisjon Euroopa Solidaarsuskorpuse programmist.


Warning: Undefined array key 0 in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279

Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}