Uued projektid sinu postkastis!

Helena Slovakkias – kogemus, mis keeras mu elu ümber

Helena Slovakkias – kogemus, mis keeras mu elu ümber

Mis juhtub, kui 18-aastane nooruk võtab vastu otsuse minna välismaale kümneks kuuks vabatahtlikuks? Vastus on hea ja lihtne, ta tuleb tagasi selliste kogemuste, sõprade, oskuste ja muljetega, mis on ta seadnud õigele teele ja juhatanud ta teadmatusest välja.

Minu nimi on Helena ja ma olen nüüdseks 19, aga kui ma alles jõudsin oma valitud sihtkohta Slovakkiasse olin 18-aastane gümnasist. Projekt, mille valisin sobis mulle igatpidi kui selle kohta lugesin ja ma lihtsalt pidin härjalt sarvadest kinni haarama ja kohe oma avalduse esitama. Minu ülesanneteks olid administraatori töö oma organisatsioonile nagu nt sotsiaalmeedia haldamine ja postituste tegemine, graafiliste disainide loomine, presentatsioonide esitlemine ja loomine, meilidele vastamine, töölaagrites osalemine ja nende korraldamine. Mina ja mu organisatsioon kogusime ka toetust kodututele, vaestele lastele ja invaliididele, aitasime ka metsi koristada, kodutuid koeri jalutada ja abipakke viia abivajajatele. Selline töö paneb sind tahtma aidata kogu maailma.

Vabatahtlik töö Slovakkias oli mitmekülgne ja viis mind kokku inimestega üle terve maailma. Ma võin ausalt öelda, et ma leidsin sõbrad ja sidemed kogu eluks. Töötasin paljude vabatahtlikega näiteks Horvaatiast, Portugalist, Kreekast, Inglismaalt, Prantsusmaalt ja palju teistega, kellega reisisime üle Slovakkia erinevatesse töölaagritesse. Keskkond, arheoloogia, ajalugu, renoveerimine, sotsiaaltöö….Need olid töölaagrid, millega tegelesime.

ESC vabatahtlikuna sulle antakse ka piisavalt vaba aega, et ringi reisida ka väljaspool sinu sihtkohta. Reisisin nii Slovakkia-siseselt kui ka Tšehhis, Sloveenias, Austrias, Hollandis ja Ungaris. Nii noorelt oli selline võimalus mulle lihtsalt au. Paljud ei saa seda kogeda, aga ma vist ei saa lõpetada ütlemast, et see on parim valik, mida sa kunagi teed, kui otsustad minna vabatahtlikuks välismaale.

Mis peale vabatahtlikku seiklust? See kogemus andis mulle julgust ja tänu sellele pühin kodumaa mulla jalgadelt taas ja peale natukest paiknemist Austrias, otsustasin kolida Hollandisse, sest ma tunnen et European Solidarity Corps valmistas mind ette tulevikuks, kus ma ei karda midagi.

 

Tekkis huvi? Kirjuta meile ja leiame sulle samuti projekti!

 

Projekt on rahastatud Euroopa Solidaarsuskorpuse poolt.


Warning: Undefined array key 0 in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279

Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}