Uued projektid sinu postkastis!

Enesearengul Hollandis

Enesearengul Hollandis

SeeBeyond, basic synergy training, self development & entrepreneurship

organized by Egyesek Youth Association

Kui olin saanud kinnituse, et mind on valitud osalema SeeBeyondi koolitusel Hollandis, pidin nii mõnelegi aru andma, et mida ma sinna täpsemalt tegema lähen ja miks. Mõtlesin siis läbi, kuidas mina oma peas seda projekti ette kujutan ja miks mul sinna tark minna oleks?

Enne koolitust arvasin ja rääkisin teistele, et…

  • EstYesil on pakkuda suurepäraste tingimustega palju erinevaid projekte kõiksugu riikides.
  • Minu koolitus saab olema enesearengu ja ettevõtluse suunaline ning eneseareng on mulle alati huvi pakkunud.
  • Kõige suuremad plussid sellisel koolitusel osalemise juures on, et pean maksma vaid taskukohase väikse summa osavõtu eest ja reisirahad, majutus ja toit on kõik põhimõtteliselt tasuta.
  • Saan reisida Hollandisse ning tutvuda seal põgusalt vähemalt kahe linnaga.
  • Mind ootavad ees uued huvitavad inimesed 12-nest eri riigist.
  • „Ega see mingit suurt arengumomenti pakkuv koolitus olema ei saa, aga kindlasti saab seal teha palju huvitavat ja omandada ka veidi uusi teadmisi.”
  • Positiivne on ka see, et koolitus ei kesta vaid nädala, vaid saan Hollandis kokku veeta pea kaks nädalat.
  • Mis põhiline, see saab olema kindlasti väga värskendav ning meelelahutuslik kogemus!

Kasutasin oma kirjelduses üsna tihti ka väljendit tilu-lilu – ma tõesti ei võtnud seda „koolituse” elementi selles projektis tõsiselt. Mis sest, et koolitajad olid lubanud intensiivset protsessi, aga suuga ehitame ikka suure linna.

Esimene päev kui Hollandisse jõudsin ja saime õhtul põgusalt oma üle 30 pealise grupi ning treeneritega tutvuda, oli mu arvamus ikka veel sama.

Teisel päeval jäi mulje, et treenerid vist ÜRITAVAD mingit tõsisemat sorti koolitust siin teha, aga minu arvamus ja ootused jäid ikka muutumatuks.

Kolmanda päeva õhtuks hakkas alles kohale jõudma, et olen asjadest vist täitsa valesti aru saanud, et mingist tilu-lilust pole siin haisugi ning ees seisvad päevad saavad olema elu muutva väärtusega!

Nüüd koolituse läbinuna, võin öelda järgmist:

  • Programm oli kokku pandud professionaalselt ning läbimõeldult, eesmärgiga luua meile keskkond, mis võimaldaks maksimaalset õppimis- ning arenguvõimalust.
  • Sain 28 aastaselt elus esimest korda aru, et nii koolis, ülikoolis kui ka kõiksugu kursustel või koolitustel sõltub minu poolt õpitu ja omandatu, mitte sellest, mida mulle õpetatakse, vaid sellest mida mina sealt endaga kaasa võtan. Ning see, mida mina sealt endaga kaasa võtan ei saa mitte kunagi olema sama, mida võtab kaasa sealt keegi teine. Mis sest, et õpetaja seisab tahvli ees ja räägib kõikidele lastele sama juttu, aga ometigi ei saa mitte ühegi lapse omandatud teadmised mitte kunagi teise omaga identsed olema.
  • No ma teoorias olin sellest varemgi kuulnud ja omast arust ka aru saanud, aga päriselt kohale jõudis teadmine alles Hollandis. Ning selle tulemusel sain ma nädala ja poole jooksul elust ja endast kordades rohkem teadma kui terve aasta jooksul, mil ülikoolis psühholoogiat õppisin. Mitte, et ülikoolis midagi õppida poleks olnud, muidugi oli! Ma lihtsalt ei osanud teadlikult õppida ning enda õpitut märgata.
  • Loomulikult oli ka õpetamismetoodika hoopis teine. Nimelt Hollandis oli loengu vormis info edastust terve päeva jooksul vaid mõned tunnid. Enamuse ajast õppimise läbi tegemiste, jagamiste, tegemiste, analüüsimise ja veelkord tegemiste.

Lisaks eelnevalt kirjeldatud ahhaa momendile, oli täitsa tavaline, et mul esines iga päev mitu korda erinevates valdkondades ahhaa momente. No teate, neid momendid, kus mingite teadmiste vahele tekib äkki ühendavate niidikestega võrgustik ja mingi suuremat sorti arusaamine käib korraga mitte ainult peast vaid kogu su olemusest läbi…pirn läheb põlema. Just selliseid ahhaa momente sadas meil seal justkui muuseas iga päev taevast alla. Koolitajad mitte ei üritanud luua maksimaalset arengut võimaldavat keskkonda vaid said sellega ka imetlusväärselt hakkama.

Õppisin olema varasemast palju tähelepanelikum. Õppisin tundma enda negatiivseid mõttemustreid ning sain kaasa tööriistad, mis reaalselt mind igapäevaelus abistavad. Õppisin hindama ning märkama enda saavutusi. Õppisin nihutama oma füüsilisi ning vaimseid piire. Sain näha end teiste silmade läbi ning seeläbi õppida tundma mitte seda ennast, kes ma arvan, et ma olen, vaid seda ennast, kes ma tegelikult olen. Mitte seda ennast, kes ma paberile kirja pannes olen, vaid seda ennast, kes tuleb välja kui on tarvis tegutseda. Ma arvasin, et ma olen ikka hoopis teine inimene, kui tegelikult olen 😀

Ja kui teistest rääkida, siis sõnatuks tegev tänutunne kerkib südames, kui meenutan enda koolitus kaaslaste imelisi õppe protsesse ja totaalseid muutumisi.

Olen nüüd pika kiidulaulu kirjutanud projekti koolituspoolsest osast ning selle tulemuslikkusest, aga lisaks õppimisele saime ju ka aega veeta 12’nest eri riigist tulevate kaaslastega. Elasime kõik koos ühes suures majas, mille hängimis alas oli võimalik vabadel hetkedel kokku saada ja sotsialiseeruda. Lisaks tekitasid ka treenerid erinevaid gruppe, et meie läbikäimist võimalikult erinevate inimestega soodustada, ning ka toakaaslaste seltskond kujunes juhuslikult. Nõnda oli meile taas tekitatud maksmimaalset üksteise tundma õppimist soodustav keskkond.

Veelgi enam, meil oli kõigil võimalus luua inimestega erakordseid „sina tuttavast” kaugemale ulatuvamaid sidemeid. Need protsessid/tegemised, mis treeneritel meile plaanitud olid, võimaldasid meil üksteisele avada enda kõige pimedamaid ja peidetumaid hingesoppe ja tuua meid kokku meie täies siiruses, aususes ning heatahtlikkuses. Saime üksteist nii palju kallistada, et kahel korral ruumist välja kõndides olin seal valitsenud energiast nii tugevalt mõjutatud, et vajasin püstijäämiseks seina või kaaslase abi…kõlab uskumatult, aga just seda see koolitus ka oli, absoluutselt uskumatu. Julgeksin seda igale ühele soovitada ja teaksin, et mitte keegi ei tule sealt tühjade kätega tagasi.

Nii et kõigile huvilistele:

  • Kasutage EstYesi poolt vahendatavaid suurepäraseid võimalusi!
  • Kui näete kusagil synergy trainingu pakkumist siis soovitan asja lähemalt uurida
  • Kui näete tulevikus programme, mis toimuvad Hollandis, Olde Vechtes, siis võite nende kvaliteedis veendunud olla.
  • Kui näete tulevaste projektide treenerite seas Norbi Hochsteini nime, siis julgen soovitada.
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}
  • Application Form







    malefemale