Uued projektid sinu postkastis!

Tiina ESK grupiprojektikogemus Prantsusmaal

Tiina ESK grupiprojektikogemus Prantsusmaal

Minu projektikogemus oli üks kihvtimaid ettevõtmisi, mida olen otsustanud elus proovida (ning ma olen seigelnud nii mitmeski eri paigas). Otsus projektis osaleda tuli üpriski spontaanselt, polnud pikaajalist planeerimist ega läbimõtlemist, mõte tuli ning otsustasin õnne proovida – õnnestuski!
Veetsin 2 nädalat Lõuna-Prantsusmaal Marseille’i lähistel väikeses linnakeses nimega Port-de-Bouc, kus vabatahtliku töö sisuks oli kohaliku kunstniku Raymond Moralese metallist skulptuuride puhastamine ja taastamine. Töö oli huvitav ning äge oli omandada uusi teadmisi ning oskuseid valdkonnas, millega ma polnud varasemalt kokku puutunud. Meeletult armas oli see, et kohalikud inimesed olid nii tänulikud meile tehtud töö eest, laagri lõpus korraldati näituse avamine ning sinna oli kokku tulnud suur hulk inimesi, kes kõik pidasid kõnesid, tänasid meid ning tähistasid kohaliku kultuuri edendamist.
Rääkides näiteks ka elamistingimustest, mis linnainimese jaoks võivad üpriski väljakutset pakkuvad olla: ööbimine oli telkides, mis esialgu tundus veidi hirmutava mõttena – olen elu jooksul palju telkinud, ent mitte kunagi 2 nädalat järjest. Tuli välja, et see polnud mingi probleem, vastupidi, just meeldiv kogemus!
Nüüd mainiksin noori, kellega koos need kaks nädalat veedetud sai. Inimesed, kes olid üle Euroopa sellesse laagrisse kokku tulnud, olid imevahvad! Alguses mõtlesin, et kuna olen seal kõige vanem (keskmine vanus oli meie laagris 20, mina olen 10 aastat vanem), siis võibolla on veidi keerulisem inimestega ühele lainele saada, ent juhtus just vastupidine – meie laagris olid inimesed üpriski sarnaste menatliteetide ja ellusuhtumistega ning laagri lõppedes olid kõik omavahel väga lähedased. Kõik inimesed täiendasid teineteist ning igaüks panustas laagriellu vastavalt oma kogemustele-teadmistele-oskustele. Kuna ise olen filosoofiahuviline, siis viisin läbi filosoofia hommikuid, kus hommikusöögilauas sai vesteldud erinevatel elulistel teemadel; siin oli väga tore see, et kõik laagrilised olid väga huvitatud nendel teemadel vestlema ning osalesid rõõmuga aktiivselt vestlustes. Lisaks sellele viisin läbi ka jooga hommiku mererannas, mis oli vaieldamatult üks hingelähedasemaid hetki kogu laagri jooksul.
Tegevuste ning oma aja leidmise vahel oli ideaalne balanss – toimus vabatahtlik töö, veetsime grupiga koos palju aega, samuti sai aega veedetud omaette. Mis oli aga väga üllatav ning kihvt, oli see, et toitumisel ning soodsalt hästi söömisel oli väga suur roll meie laagris ning nende kahe nädala jooksul õppisin meeletult palju väga häid ning tervislikke toite valmistama.
Kokkuvõttes oli see üks meeletult äge seiklus! Nii palju meeldivaid hetki ning kogemusi, rõõmsaid inimesi ja vahvaid ettevõtmisi – kõike kirja panna oleks pea võimatu!
Olen ülimalt tänulik võimaluse eest osaleda antud projektis! 🙂


Warning: Undefined array key 0 in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279

Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}