Uued projektid sinu postkastis!

Martha Armeenias – elumuutev ja hindamatu kogemus

Martha Armeenias – elumuutev ja hindamatu kogemus

Ma läksin Armeeniasse jaanuaris 2021, vahetult pärast seda kui Armeenia ja Azerbaijani vaheline Mägi-Karabahhi konflikt oli lõppenud, aga pinged olid ja on veel siiani muidugi õhus.  Ma töötasin SOS lastekülas ning korraldasin lastele hariduslikke ja vabaaja tegevusi. Kolm korda nädalas harjutasime ja mängisime lastega võrkpalli ning käisime isegi võistlustel. Maa päeval (Earth Day) õppisime prügi sorteerima ning arutasime, millised meie igapäevategevused on meie planeedile head ja millised mitte. Kaks korda nädalas harjutasime inglise keeles rääkimist ja mängisime mänge, et keeleõpe lihtsamini käiks. Koos õppisime toimima meeskonnana ning harjutasime üksteisega arvestamist ning tiimina toimimist. Muuhulgas tähistasime 23. juunil ka koos jaanipäeva.

 

 

    

Minu kogemus muutus Armeenias oleku aja jooksul väga palju. Ma läksin ainukese vabatahtlikuna ning olin kolm kuud projektis üksinda. Olin selle aja jooksul sunnitud võtma väga palju initsiatiivi, et luua kohalike kontakte ja et oma projekti hästi teha. Nüüd tagantjärele vaadates oli see nii väärtuslik periood, et õppida tundma armeenlasi, riiki ja et enda prioriteetides selgusele jõuda (sh ka elus vist üldiselt). Pärast kolmandat kuud hakkasid saabuma teised vabatahtlikud Kreekast, Belgiast, Prantsusmaalt, Hollandist jne, kellega jääme sõpradeks tõenäoliselt kogu eluks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma läksin Armeeniasse väga suure innukusega maailma paremaks muuta, aga oli palju hetki, kus ma taipasin, et mina õpin ja saan projektist rohkem kui ma vastu suudan anda. Vähemalt nii mulle tundus. Armeenia külalislahkus ja soojus, mis inimestest kiirgab vaatamata väga keerulisele olukorrale on imetlusväärne. Üksteist hoiti vaatamata kõigele, mis ümberringi toimus  ja see oli inspireeriv.  Ma õppisin 8 kuu jooksul enda ja maailma kohta rohkem kui eelneva 5 aasta jooksul. See ongi ESCi projektide võlu, et me õpime iseenda ja teiste rahvuste kohta, sest see, mida räägitakse meedias või mis stereotüüpsed näited levivad Facebookis ei peegelda päris elu ja päris inimesi. Meil kõigil on üksteiselt nii palju õppida.

Sellises projektis osalemine on ainulaadne võimalus igale noorele. Kindlasti plaanin lähiajal ka Armeeniasse tagasi minna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt on rahastatud Euroopa Solidaarsuskorpuse poolt. Tekkis huvi? Kirjuta meile ja leiame sulle samuti projekti!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}
  • Application Form    malefemale