Uued projektid sinu postkastis!

Sigrid ja Kristel koolitusel “Make your Move”

Sigrid ja Kristel koolitusel “Make your Move”

“Make Your Move” tantsu- ja liikumisalane koolitus toimus Saksamaal väikses Nindorfi külas 6.-15. novembril 2019. Eestit esindasid koolitusel Kristel Kubber ja Sigrid Sepp, kes mõlemad on kokku puutunud tantsu ja liikumise harrastamisega. Koolitusseltskond elas kui ühine kommuun, kus olid ära jagatud igapäevased koristus- ja abistamisülesanded. Toit, mida pakuti oli kohalik ja peamiselt vegan või taimetoit.
Koolitus oli väga tantsutreeningukeskne. Tervelt kümme tundi päevas toimusid praktilised tegevused kaheksa päeva jooksul. Esimesed päevad olid äärmiselt intensiivsed kui kreeklasest kogenud treener ja koreograaf Alexis Tsiamoglou õpetas erinevad kaasaegse tantsu tehnikaid ja viis läbi üldfüüsilisi harjutusi.
image.png
image.png
image.png
Kui kolmepäevane “kiirkursus” oli läbitud, loodi viis erinevat 5-liikmelist gruppi, et igaüks looks esinemiskava. Nii jagunesid sessioonid üldisteks proovideks ja grupiproovideks, kus osalejad Türgist, Bulgaariast, Eestist, Lätist, Leedust, Ungarist, Kreekast, Rumeeniast ja Saksamaalt said lisaks liikumistehnikatele proovile panna ka oma suhtlemis-, juhtimis-, järgimis- ja koostööoskusi. Liikumissessioonide vahel saime veidi ka arutada, kuidas end tunneme ning väga oodatud olid lõõgastumis- ja usaldusharjutused.
image.png
image.png
Viie väikse grupi ja ühe ühisgrupi esinemiskava kogupikkus oli umbes 25 minutit ning koolitusmeeskonna hooliva pilgu ja nõuannete saatel panime ise kokku kava, millega eelviimasel päeval veidi suuremas linnas, Neumünsteris esinemas käisime. Esinemise kahes vanadekodus ja ühes lasteaias, väga erinevates tingimustes ning sooja vastuvõtuga. Hoidsime väga kokku ja olime avatud oma esinemiskeskkondades, sest oluline on kunsti viia erinevatesse kohtadesse. Kogemus jääb kindlasti pikaks ajaks meelde!
Viimasel päeval parodeerisime üksteise kavu ja jämmisime koos treeneritega tantsusaalis. Jagasime kontakte ja tänusid.
Tantsides nende 30 inimesega 8 päeva vältel näitas tõeliselt hästi välja, et inimesel pole vaja perfektset tehnikat või 10-aastast tantsukogemust, et olla hea ja ilus tantsija. Kehaga saame luua liigutusi, aga see, kuidas me jalgu painutame või käsi sirutame ei loo lugu, mis tantsu taga peitub. Sest kui liigutusel pole emotsiooni taga, on seda igav vaadata. Audentse ja toore tunde väljendamine on see, mis loob huvi vaatajatele, tantsija tunnetab end ning looming on tervik.
Kindlalt oleme ühe kogemuse võrra jälle rikkamad nii eraelus kui ka tulevastes tööalastes projektides, kus kõiki neid oskusi ja teadmisi saab ära kasutada.
Kristel Kubber ja Sigrid Sepp

Warning: Undefined array key 0 in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279

Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}