Uued projektid sinu postkastis!

Krista väikses külas nimega Bedebuszta

Krista väikses külas nimega Bedebuszta

Vabatahtlikuna olen ma ka varasemalt tööd teinud, ent seda pigem Eestimaa piires. See aasta mõtlesin minna hoopis välismaale, et saada kogemust ja õppida midagi uut. Nii ma leidsingi EstYes organisatsiooni kaudu antud projekti, mis toimus Ungari väikses külakeses nimega Bedepuszta. Antud projekt kestis veidi üle kahe nädala ning selle eesmärk oli aidata küla omanikel ette valmistada nelja päevane muusikafestival „The Great Yonder“.

Jõudes vabatahtlike grupiga sihtpunkti, avanes meile imeilus vaade Ungari mägedele ja metsadele. Selle küla ümbrus oli tõesti hämmastav, mis tegigi selle projekti ja muusikafestivali niivõrd eriliseks. Peaks mainima, et ka küla ise oli väga hästi ülesehitatud ning seal olles sai ennast tunda lõõgastunult ja väga koduselt.

Suurema osa tööst sai tehtud enne festivali algust. Põhiliselt tegime välitöid ehk pidime festivaliväljaku korda tegema. Meeldejäävaks jääb kindlasti ka võrkpalliväljaku korda tegemine – mis sai puhastatud tänu kogu meeskonna koostööle. Festivali ajal võtsime külalisi vastu ning hommikuti aitasime hommikusöögi ettevalmistusega. Ülejäänud aja saime puhata ja nautida festivali. Osalesime erinevates töötubades, kuulasime muusikuid, saime harjutada vibulaskmist ja mängida erinevaid mänge, millest lemmikuks kujunes male.

Meie gruppi moodustas kaks kõige armasamat ja sõbralikkumat liidrit, Clem ja Tomi, kes olid alati meie jaoks olemas ning tegid selle projekti veelgi huvitavamaks. Vabatahtlike oli kokku kümme nii Prantsusmaalt, Bulgaariast, Ukrainast, Valgevenest kui ka Türgist. Kõik olid omamoodi huvitavad ja väga sõbralikud, kellega igapäevaselt suhtlesime ja jagasime emotsioone, mõtteid ja huvitavaid teadmisi enda kultuuri kohta. Eriti meeldejäävamaks jäid õhtusöögiõhtud ja ka öised tähevaatamistunnid.

Pean tõdema, et enne projekti oli mul ikkagi väike hirm, et äkki kõik ei lähe nii nagu esialgu plaanisin, ent projekti lõppedes olin ma veendunud, et sellest oli saanud üks meeldejäävam reis. Sealt lahkudes olin ma saanud endale palju uusi sõpru, häid ja kirjeldamatuid mälestusi ning  tahet uuesti minna välismaale samalaadsete projektidega, arendamaks ennast ning saamaks uusi kogemusi. Siiralt soovitan kõigil astuda oma mugavustsoonist välja ning võtta osa arendavatest ja ägedatest projektidest, mille pakub EstYes organisatsioon.

 


Warning: Undefined array key 0 in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279

Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}