Uued projektid sinu postkastis!

Gerda noortevahetuse grupiliidrikogemus Saksamaal

Gerda noortevahetuse grupiliidrikogemus Saksamaal

15.-26. august 2022 osales Eesti noorte grupp noortevahetusel “Peace of mind” Saksamaal.

Noortevahetuse grupijuht Gerda jagab oma projektikogemust:

Möödunud kahe nädala jooksul saime õppida nii iseenda hoidmist kui ka õpetada teistele viise lõõgastumiseks. Esimene päev algas lennuki hilinemisega ja seega jõudis kogu Eesti grupp Saksamaale mitu tundi pärast tutvumisõhtu lõppu. Kartsime juba natukene, et äkki see pärsib meie läbisaamist kõigi teistega, kuid õnneks läks täpselt vastupidi ning sulandusime hästi seltskonda sisse. 

Paljudele oli see esimene projekt, seega ei teadnud keegi, mida täpselt oodata. Mõni sai esimest korda katsetada meditatsiooni ja joogat, teised aga meditatiivset maali ja kolmandad said selgeks heegeldamise. Ka matkamine ja looduses viibimine olid projekti võtmesõnadeks. Muuhulgas jõudsime ka Kölni, idüllilisse Monschau linnakesse (mida Marleen võrdles Rosamunde Pilcheri filmidega), Aachenisse ning Imgenbroichi. 

Nii, nagu projektide lõpus ikka, oli raske teistega hüvasti jätta. Kuidagi juhtus, et omavahel ületati kõik raskused alates ühistranspordi katkemisest kuni majapidamistöödeni välja ja olime juba omavahel niivõrd kokku kasvanud, et keegi meist ei mäletanud elu enne projekti.

 

 

Noortevahetuste projekte rahastab Euroopa Komisjon Erasmus+ programmist.

Aktiivseid noortevahetuse pakkumisi vaata siit.


Warning: Undefined array key 0 in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279

Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}