Uued projektid sinu postkastis!

Vabatahtliku Candela esmamulje Eesti kohta

Vabatahtliku Candela esmamulje Eesti kohta

Minu nimi on Candela ja ma olen pärit Hispaaniast ja nüüdseks olen juba 6 kuud Tallinnas olnud Euroopa Solidaarsuskorpuse projekti raames. Selle projekti leidsin kohe pärast koolist lahkumist. Käin tööl Raasikul, väikeses külas Tallinna lähedal ja töötan korraga kolmes organisatsioonis: lasteaias, noortekeskuses ja kultuurikeskuses. Näiteks kultuuri keskmes ei tööta ma lastega, vaid annan hispaania keele tunde täiskasvanutele.

Projekti otsides valisin midagi lasteaias või koolis töötamisega seonduvat, sest tahtsin saada kogemusi hariduse vallas, kuna tahan selles edasi areneda ja astuda ülikooli vastava eriala saamiseks. Pealegi oli Eesti minu sooviloendis. Valisin Eesti, Saksamaa ja Ukraina vahel. Eestis olen Erasmus + programmides juba varem käinud ja see riik meeldis mulle väga.

Minu projekt algas väikeste raskustega, kuna algul ei olnud lihtne töötada lastega, kes inglise keelt ei oska, kuid see polnud ka suurim väljakutse. Juba enne projekti algust, märtsis, hakkasime helistama ja töötama koos tüdrukuga, kellega meil oli Eestis ühine tegevuskava. Kõik oli korras, kuid kohapeal tekkisid mõned lahkarvamused ja meie juhid lubasid meil töötada üksteisest eraldi. Oleme kõik tegevused eraldanud ja nüüd ei suhtle me kuidagi, seega eelistan töötada eraldi.

Teine huvitav olukord, mis projekti tulles tekkis, on minu majutuse küsimus. Esialgu oli mul võõrustaja pere, kuid umbes kuu aja pärast ütlesid nad, et ma ei saa enam koos nendega elada, ilma et oleksid selgitanud konkreetselt selle otsuse põhjust. Ma arvan, et nad lihtsalt ei saanud täielikult aru, kuidas kõik saab olema, kui vabatahtlik nende majas elab. Seega pidin Raasiku külast kolima Tallinna korterisse, et elada koos teiste vabatahtlikega, nii et nüüd lähen iga päev ligi tund aega tööle. See on muidugi üsna kurnav, aga mulle meeldib väga minu korterikaaslastega koos elada.

Minu jaoks oli projekti puhul kõige huvitavam välja mõelda erinevaid mänge ja tegevusi, mis on lumega seotud, sest lumi on minu jaoks midagi täiesti uut. Mõnikord ma lihtsalt ei teadnud, mida lumega veel peale hakata, sest mul pole selles mingeid oskusi. Nii et pidin selle kallal vaeva nägema.

Esimest korda saabudes ei tundnud ma väga tugevat keelebarjääri, sest Tallinnas räägivad paljud inglise keelt. Kuid tunda oli kultuuribarjääri: siin on inimesed väga täpsed ja organiseeritud, kust ma tulen, kõik on natuke teistmoodi. Samuti pole külas, kus ma töötan ja algselt elasin, erinevaid kohvikuid ega muid kohti, kus saaks lõõgastuda, aega veeta ja kellegagi kohtuda, nii et kohanemine oli keeruline. Nüüd elan aga Tallinnas ja siin on sellega kõik korras.

Enne Eestisse tulekut ei teadnud ma, et siin inimesed on nii töökad. Mõnel on 2 või isegi 3 töökohta. Mulle meeldib väga ka Eesti bürokraatlik süsteem. See on palju lihtsam ja selgem kui Hispaanias ning paberimajandus ei tekita mulle mingeid raskusi. Eestlased on muidugi väga erinevad hispaanlastest. Nad pole nii lärmakad ega riku isiklikke piire, igaüks on hõivatud oma tegevusega. Mulle see väga meeldib. Eestlased on hispaanlastest palju introvertsemad. Samas tundub mulle, et eestlastel on pidevalt kuskil kiire. Siin on palju kiirtoidurestorane. Pole sellist kultuuri nagu näiteks pikemat aega terrassil istumine kohvi või muu joogiga, nagu Hispaanias. Kahjuks pole ma Eestis veel paljudes kohtades käinud, kuid Tallinnas meeldivad mulle väga vanalinn ja Pirita piirkond.

Kui mul oleks uuesti valikuvõimalusi, eelistaksin ikkagi projekti, milles praegu osalen. Kõik minu ootused on täidetud. Mulle meeldib mu töö, suhtlus juhendajaga on hästi üles ehitatud. Kõik algul tekkinud probleemid lahendati üsna lihtsalt ja kiiresti. Mulle meeldib ka riik. Võrreldes Hispaaniaga on koronaviiruse tõttu pehmemad piirangud ja ma tunnen end vabamalt. Tallinn on väga mitmekultuuriline ja dünaamiline linn ning samas mugav ja hubane.

Kõige olulisem kogemus, mille projekti käigus sain, on iseseisva töö oskused. Siin saan oma ideid ja projekte ellu viia. Juhtkond toetab mind kõiges ja annab alati tagasisidet. See on hea tagasiside; nad ei ütle, mida ma peaksin tegema. Ma arvan, et see kogemus on andnud mulle palju, sealhulgas mõistmise, mida ma tahan Hispaaniasse naastes teha.


Warning: Undefined array key 0 in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279

Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data02/virt60195/domeenid/www.estyes.ee/htdocs/wp-content/themes/dfd-native/inc/loop/posts/post_single.php on line 279
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}