Uued projektid sinu postkastis!

Issand Island – Marelle töölaager festivalil!

Issand Island – Marelle töölaager festivalil!

SEEDS 093 Photography & Environment – film festival

Osalesin projektis, mis kestis 10 päeva (23.09 – 02.10.19). Asukohaks oli peamiselt Reykjavik. Kokku oli meid peaaegu 20, seega elasime kahes erinevas majutuskohas. Teise grupiga viibisime põhiliselt koos väljasõitudel ja ühistegevustel.

 

Väljasõit

 

Saabusime majutuskohta õhtul kella kaheksa paiku. Meid ootas soe söök ja rõõmsameelsed korraldajad. Õhtusöögil magustoiduni jõudes olin üllatunud kui pakuti mannavahtu piimaga, see ju üpris eestilik söök. Mainisin seda ka enda kõrval istuvale korraldajale ja ta ütles, et neil ongi siin üks eestlane ka (lisaks minule), kes ka just alustas kuid projektijuhina. Seda oli väga tore kuulda. Seega olid meiega aktiivselt koos – lisaks projektis osalejatele – ka uued projektijuhid, kes õppisid korraldajatelt projekti läbiviimist.

 

Valmis olid tehtud õhtusöögi grupid – igas grupis neli inimest, kes kord tegid süüa ja kord pesid nõusid. Kolm korda toimusid ka rahvusvahelised õhtusöögid. See tähendas, et igal rahvusvahelisel õhtusöögil oligi laual korraga neli erinevat soolas- ja magustoitu, mis kõik ootasid maitsmist ja tasub mainida, et toidud olid väga hästi tehtud. Peale seda sai ka retsepte vahetatud. Esimesel õhtul toimusid veel tutvumismängud ning uuriti, mida me sellest projektist ootame.

Väljasõit

 

Majutuskohas tehti meile esitlusi fotograafia algteadmistest ja ka keskkonnas toimuvast. Fotograafia osa eesmärgiks oli projekti lõpuks saata kolm projekti ajal tehtud pilti ning need avaldati näitusena sotsiaalmeedias (https://www.facebook.com/pg/seedsiceland/photos/?tab=album&album_id=10157002680468227&ref=page_internal). Toimus ka fotojaht Reykjavikis. Lisaks oli planeeritud virmaliste jaht ning meil õnnestus see kahel õhtul. Nägime võimsaid virmalisi ja üritasime neid ka pildile jäädvustada – minul see väga hästi ei õnnestunud seega otsustasin rohkem vaatemängu nautida. Keskkonna poole pealt toimusid arutelud, mis olukorras hetkel erinevad riigid on ja kui palju toimub prügi sorteerimist. Projekti ajal oli meie majutuskohas olemas näiteks kuus erinevat prügikasti ning kõik jogurtitopsid tuli enne ära viskamist veega pesta. Külastasime ka SORPA’t – jäätmejaam, kus lisaks aidatakse inimestel prügi sorteerida, tuues välja millised materialid täpsemalt millise prügi hulka kuuluvad. Hea süsteem, kuna see tõstab inimestes teadlikust, mis prügiga edasi juhtub ja kus seda taaskasutatakse. Samuti käisime Reykjaviki linnatänavatel konisid koristamas, et neid jõuaks vähem ookeanisse.

 

Väljasõit

 

Valida saime ka lisaekskursioonide vahel, mis toimusid Reykjavikist väljas ning olid imelised, sest Islandi loodus on meeletult ilus. Käisime vaatamas erinevaid koski (üks nendest ka maa sees), liustiku, rannikuääri ja geisreid. Projekti raames külastasime ka geotermilist elektrijaama Hellisheiði Geothermal Power Plant. Üks väljasõitudest ei olnud Reykjavikist kuigi kaugel ning selleks oli Hot River Hike. Algul tuli jalutada umbes 3 km mägede vahel ning seejärel ootas naturaalselt sooja veega jõgi, kus sai mõnusalt lõõgastuda. See oli kindlasti üks minu lemmikuid ja Islandit külastades soovitan see ette võtta.

 

Kokkuvõtvalt võib öelda, et fotograafia oskustase ei olnud oluline ning silmaringi sai avardada igaljuhul. Uued tutvused on toredad ja kogemused huvitavad, seega soovitan julgelt mõnes projektis osaleda! Islandile on mul kindlasti plaan tagasi minna ning samuti oleks tore mõni uus EstYesi projekt läbi teha 🙂

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}
  • Application Form    malefemale