Uued projektid sinu postkastis!

Andreas Prantsusmaal kindlust renoveerimas

Andreas Prantsusmaal kindlust renoveerimas

Otsisin kevadel noortevahetust, kuhu suvel minna, et reisida, kohata uusi inimesi ja teha midagi huvitavat. Märkasin kuulutust programmile, mille raames sain aidata kohalikel taastada kindlust.

Veidi füüsilist tööd ja tihe suhtlus kohalikega tundus lahe, siis läksingi sinna. Veetsin kolm juuli nädalat Prantsusmaa kirdeosas Jouy küla külje all taastades 19. sajandist pärist sõjakindlust. Seltskond koosnes 10 rahvusvahelisest noorest ja ühe kohaliku perekonna ja nende sõpradest-tuttavatest. Kolme nädala jooksul taastasime müüri ja puhastasime vallikraavi, müüri ja munakiviteed. Töö ei olnud liiga raske, aga nõudis vahepeal ikka natuke pingutust ka. Elasime seal samas kindluses, kuhu oli ehitatud magamisruumid vooditega ja duširuum. Ka elekter oli olemas. Kuna töötasime tihedalt koos kohalikega, sain kogeda prantslaste omapärasid ja praktiseerida oma nelja nädalaga õpitud prantsuse keelt. Ka süüa ei pidanud me ise valmistama, vaid meil oli täitsa enda oma prantsuse vanaema, kes meile väga palju väga head toitu vaaritas. Nädala sees töötasime ning nädalavahetusel ja osadel õhtutel tegime väljasõite ümbritsevatesse linnadesse.

Väga tore, et sattusin just Prantsuse maakohta, sest Pariisi turistikogemus ja Prantsuse maakoha kogemus kohalikega on väga väga erinevad. Ka teised noored programmis sattusid väga erinevad, toredad ning tegid kogemuse veel palju paremaks. Kindlasti soovitaksin kõigile kes tahaksid näha Prantsusmaad veidi teise nurga alt ning keda natuke tööd ei murra.

 
 
Kui soovid ka veidi teistsugust reisikogemust, siis leiat põnevaid projekte siit: https://estyes.ee/projects/tag/vabatahtlik-too/
Või kirjuta meile estyes@estyes.rbr.ee

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}
  • Application Form    malefemale