Uued projektid sinu postkastis!

Ene esimene vabatahtlik kogemus välismaal

Ene esimene vabatahtlik kogemus välismaal

Minu esimene kogemus vabatahtlikuna välismaal oli Põhja–Itaalias. Idee välismaale vabatahtlikuks minna oli minus küpsenud juba pikemat aega ning reaalse võimaluse leidmiseni läks samuti aega.

Hakkasin otsima sobivat projekti ligi pool aastat enne reisi ning ei soovinud oma valikuga kiirustada, vaid leida just selline projekt, mis mulle tõesti korda läheks. Võib olla oligi minu jaoks kõige raskem see esimene samm, kuid kui esimene samm oli tehtud, siis hakkas kõik sujuma ja hirm tundmatuse ees, kahtlused ja kõhklused kadusid ning asendusid ootuse ja rõõmuga uute seikluste ees.

Leidsin EstYesi kaudu Fair Trade festivali projekti. Antud projekt oli küll mu teine valik, kuid kogemus oli see eest täielik. Projekt oli lühike, kümme päeva, kuid see ei vähendanud kogemuse mõju. Need päevad olid kõik erinäolised ning täis huvitavaid kogemusi. Meile tutvustati õiglase kaubanduse põhimõtteid, tegime rollimänge ja arutasime koos õiglase kaubanduse teemade üle. Projekti käigus tutvusime õiglase kaubanduse toodetega, käsitööliste ja edasimüüjatega. Inimesed olid avatud ja jagasid meiega oma mõtteid. Tutvusime teiste hulgas ka Senegalist pärit keraamikameistriga, kes oli küll kurt, aga kehakeeles ja teiste abiga sai ka temaga suheldud. Festivali toimumispaik muutus viimasel hetkel ning suurlinn Milaano asemel toimus see väikelinn Osnagos. Selle tõttu muutus ka meie elukoht ja kolisime Osnago lähedal olevasse Beverasse, kus ööbisime endises tulevastele preestritele mõeldud internaatkoolis. Festivalil aitasime müüjatel oma poode valmis seada ja festivali platsi koristada. Meie vabatahtlike grupp koosnes kuuest tüdrukust – kaks sakslast, türklane, venelane, soomlane ja mina. Tänu erinevatele taustadele ja kultuurilistele iseärasustele oli meil palju kõneainet ja huvitavaid mõtisklusi. Vahepeal oli väsitav koguaeg ninapidi koos olla, kuid üldiselt said kõik hästi läbi ja meil oli koos tore.

Projekt Itaalias jääb tähistama minu jaoks uue lehekülje algust. Tulin töölt ära ja otsustasin avarama pilguga maailma ja ennast vaadata. Ma olen selle võimaluse eest tänulik ning tunnen, kuidas see andis mulle julguse proovida edaspidigi sarnaseid projekte. Leidsingi ennast Itaaliast tagasi tulles varsti Makedoonias, kus tegin kuuajase EVS-i. Need kogemused on aidanud minul oma maailmapilti avardada, olen tutvunud paljude inspireerivate inimestega ning õppinud ka ennast rohkem tundma ja usaldama. Leian, et on oluline olla valitud projekti osas avatud ja valmis selleks, et kõik ei pruugi minna plaani- ja/või ootuspäraselt. Nii ka Itaalias ei läinud kõik alati plaanipäraselt, kuid selle üle on mul ainult hea meel. Tänu sellele nägime me ehk rohkem Itaaliat, puutusime kokku rohkemate kohalikega ning kuulsime nende lugusid.

Kui soovid ka veidi teistsugust reisikogemust, siis leiat põnevaid projekte siit: https://estyes.ee/projects/tag/vabatahtlik-too/
Või kirjuta meile estyes@estyes.rbr.ee

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}
  • Application Form    malefemale