Uued projektid sinu postkastis!

Siimu EVS Hispaanias

Siimu EVS Hispaanias

Veetsin viimased 9 kuud Terrassas, Hispaanias. See on linn Barcelona lähedal Kataloonias. Kindlasti paljudel tekib küsimus, et miks peaks üldse tahtma minna kuskile teise riiki, et töötada pikka aega vabatahtlikuna.

Minu jaoks oli see kerge otsus, sest ma lõpetasin suvel ülikooli ja ma teadsin, et ma tahan sügisel reisima minna. Ma otsisin omale mingi hetk suveks tööd ja cv.ee keskkonnas ringi vaadates mõtlesin, et vaataks ka korra vabatahtliku töö kategooriasse. Sealt leidsin pakkumise, kus oli kirjas, et saab minna 9ks kuuks Hispaaniasse, Barcelona lähedale, programm algab oktoobris ja tööks on enamasti fotode ja videode tegemine. Kõik tundus nagu täpselt see, mis mulle sobib ja kohe saatsin enda CV ja kirjutasin ka motivatsioonikirja valmis. Natuke aega läks mööda ja siis tuligi tagasi vastus, et olen vastu võetud. Mul vedas, sest paljud saadavad kuskil kümnesse projekti oma CV ja motivatsioonikirja, aga mul piirdus see seekord ühega.

Saabusin siis 5.oktoobril kohale ja seadsin ennast vaikselt sisse. Elasin korteris koos veel 3 inimesega ja saime üsna hästi läbi. Kõrval korteris elas ka teine vabatahtlik Slovakkiast, kes töötas minuga samas noorteorganisatsioonis. Ta tegeles rohkem administratiivse tööga ja mina rohkem meediaga. Minu töö oli enamasti selline, et käisin koos teistega nende korraldatud noorteüritustel kaasas ja jäädvustasin neid. Siis hiljem kontoris töötlesin materjali ja siis avalikustasime sotsiaalmeedias. Mõnikord oli ka võimalus minna koolidesse rääkima. Käisime seal, et tutvustada kohalikele noortele erinevaid rahvusvahelisi programme, et ka neil oleks võimalik soodsalt reisida ja maailma avastada.

Hiljem hakkas video- ja fototööd veidi vähemaks jääma ja seega otsustasin, et sooviks veel millegagi tegeleda ja pakkusin välja, et tahaks ka kitarri õpetada. Tuli välja, et neil oli juba väljakujunenud kitarriring olemas, aga neil puudus õpetaja. Seega leidsin, et see on hea võimalus ja hakkasin iga reede seal käima. See oli minu jaoks üks parimaid otsuseid, sest õppisin seal rohkem Hispaania keelt rääkima, kuna pidin ennast rohkem sundima. Lõpuks korraldasime nendega koos ka kontserdi, mis oli väga hea motivatsioon ja üldine hea kogemus.

Väga lahedad olid ka EVS jooksul toimunud 2 koolitust, mis toimusid erinevates kohtades Hispaanias. Esimene oli Barcelona lähedal Gironas ja teine Malaga lähedal Lõuna-Hispaanias. Sealt ma leidsin palju sõpru, kellega veetsin koos palju aega ja kes ka mulle varsti Eestisse külla tulevad.

Üldiselt jäin kogu kogemusega väga rahule, sest leidsin palju uusi sõpru, õppisin uut keelt, sain palju reisida ja tunnen, et arenesin isiklikult väga palju. Kindlasti soovitan kõigile reisihimulistele sama teha, sest see on kindlasti üks parimaid viise, kuidas noorena odavalt reisida ja ennast avastada.

 

 

Leia ka enda jaoks üks lahe EVS projekt: https://estyes.ee/projects/tag/evs/

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://estyes.ee/wp-content/uploads/2019/05/bonding-daylight-friends-1645634-e1559211674150.jpg);background-size: cover;background-position: center bottom;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}
  • Application Form    malefemale